Neem Online Een Kijkje Bij De Burgerbakkerij

Of Laat, Een Bericht Achter

Maak kennis met De Burgerbakkerij

12 juni 2014 opende de Burgerbakkerij haar deuren aan het Gedempte Zuiderdiep 99. Na een jaar was duidelijk dat de ruimte te klein was en dat we moesten doorgroeien. Een succesvolle crowdfundingscampagne zorgde er voor dat we een veel groter pand konden huren aan de Nieuwe Ebbingestraat 27. Van daaruit bezorgen we in bijna heel Groningen onze lekkere burgers: 175 gram dagvers rundvlees verwerken we met geheime ingrediënten tot unieke burgers. Daarnaast maken we zelf ook vegetarische burgers en verkopen we de Dutch Weed Burger. Ook hebben we 6 keer per jaar specials met uitdagende combinaties. Stel je eigen burgers samen met keuze uit veel soorten brood, saus, kaas en groente. Honger gekregen? Bestel op onze website of bel naar 0508539578.


De vegenistische burgers worden zelf gemaakt van een geheim recept met onder andere kikkererwten. Je kan je eigen burger samenstellen of kiezen uit een aantal beproefde combinaties met daarop een runderburger, een Black Angusburger, een kipburger, een braadworst, een Iberico burger, een reuze porc steak of een special, zoals de wild-, kangaroe- of lamsburger. Uiteraard hebben we ook een divers assortiment patat, snacks, drinken en desserts!

Nieuws Van De Burgerbakkerij

Nieuws, Recepten, Activeiten & Meer

Specials najaar 2018

woensdag, 7 november 2018 16:48

De laatste specials van het jaar en de laatste specials met namen van bekende filmhelden, zelfs Thuisbezorgd begint nu moeilijk te doen dat ze niet weten hoe het met het auteursrecht zit en dat ze niet aansprakelijk willen zijn. Maar goed, dat mag de pret niet drukken, want er komen weer wat mooie films in de bioscoop in de laatste twee maanden van 2018, wat te denken van 'Fantastic Beasts: Crimes of Grindewald', de DC-Comics spinoff 'Aquaman', de Transformers spinoff 'Bumblebee' en 'Robin Hood'.

De Fantastic Beast burgers draaien om pompoen, dat heeft toch iets magisch. De Perkamentus heeft verder nog oude kaas en wildstoof, de Gellert Grindelwald heeft een Waldkorn. Het Broodje Zweinstein is heerlijk met pompoenpuree, rode kool, wildstoof en kastanjechampignon. De pompoenpuree maken we overigens uiteraard zelf, evenals de wildstoof, die we 5 uur laten sudderen. De Robin Hood lijkt op deze burgers en is een burger 'van het bos', met Waldkorn, kastanjechampignon, bosui, wildstoof en de blauwe kaas met een prachtige naam van het Engelse platteland: Blue Shropshire, wat lijkt op Blue Stilton en heel mooi smelt op een burger. Op de Nottingham Forest Kapsalon zitten vergelijkbare ingrediënten.

Tonijn hadden we nog nooit op een burger gedaan, dus de Aquaman en Atlantis burger hebben beide tonijn, kappertjes en ravigottesaus. Fantastisch! De Aquaman lijkt een beetje op een pizza Dinamite, maar dan zonder de artisjok en asperge. De Atlantis is wat decadenter en heeft wat vergane glorie met Blue Shropshire, gekookt ei, paprika en zongedroogde tomaat. De Fisherman King Kapsalon heeft vergelijkbare ingrediënten, evenals de Dreuzel Salade, die weer wat lijkt op een salade niçoise. De Bumblebee tenslotte is een verfijnde burger die is ontworpen om in de smaak te vallen bij de vegetariërs met honing mosterdsaus, pijnboompitten en geitenkaas.

De geplande uitbreiding van 1 december gaat nog niet door. De makelaar vroeg helaas duizend Euro meer huur in de maand wegens toegenomen interesse voor het pand, dus dat gaan we niet doen. Hierop doen we even een stapje terug en gaan we eerst bezig met de professionalisering van ons verpakkingsmateriaal, uitingen en bedrijfskleding en gaan we kijken naar mogelijkheden voor soft-franchise in en rond Groningen. In 2019 hebben we sowieso een vestiging erbij!